Verkkokinkerit

 

Kaipauksesta kinkereillä

Kinkerit ovat olleet merkittävä osa maalaisseurakuntien elämää kevätkaudella. 

Nyt emme voi kokoontua koteihin, mutta eihän tämä aika vie kaipuuta ja tarvetta uskon asioihin ja yhteyteen mihinkään, pikemminkin lisää tarvetta epävarmuuden lisäännyttyä.

Niinpä tämä tapa, jossa verkot mahdollistavat ihmisten välisen yhteyden, on otettava kokeiltavaksi nyt kinkereillekin. Onhan päämääränä kristittyjen yhteyden, ja syvimmiltään Jumalan yhteyden vahvistuminen haastavassa ajassa. 

Kun ennen vanhaan kinkereillä saattoi mennä koko päivä, ja viime vuosina pari-kolme tuntia illassa, tänä vuonna kinkerit ovat kompakti pakkaus, noin puolen tunnin tilaisuus verkossa ja sitä seuraava yhteinen keskustelu seuraavana pyhänä. Eivätkä kinkerit ole ihan perinteiset aiheen valinnankaan suhteen, useinhan kinkereiden aihepiiri valitaan Raamatusta tai kirkollisesta elämästä. Tänä vuonna päätimme ottaa aiheeksi ”kaipauksen kipu ja kauneus”, pohdimme tämän ajan haasteita yksinäisyyden ja erilaisten vastausta vaille jääneiden kaipuiden ulottuvuuksissa, syventäen aihetta hengelliseen, Jumalan ja pyhyyden kokemisen kaipuuseen. Pohdimme myös, voiko kaipauksessa olla jotain hyvää.  Muutama tuttu virsi lauletaan myös.  Kinkerialustusta seuraa ”kinkeriporinat” seuraavana pyhänä, jolloin nettiin voi tulla keskustelemaan aiheesta tai ihan vain seuraamaan sitä Teams-linkin kautta –vaikkapa kahvikupponen kädessä, niin kuin kinkereille hyvin sopii! 

Sari Järä

Petri Laine

 

Verkkokinkerit

 

(A) FACEBOOK LIVE

ke 24.3. kello 19.00

Lammin seurakuntatalo

ALUSTUS KINKERIAIHEESEEN

Kinkeriteemana on "kaipauksen kipu ja kauneus".

Tästä pääset kinkereille

 

+

 

(B) TEAMS -kinkerit

su 28.3. kello 14.00

Tuuloksen seurakuntakeskus

AVOIN KESKUSTELU KINKERIAIHEESTA

Kinkeriteemana on "kaipauksen kipu ja kauneus".

Tästä pääset kinkereille!

 

 

Voit liittyä Team-kahvilaan millä tahansa päätelaitteella riippumatta siitä, onko sinulla Teams-tili. Jos sinulla ei ole tiliä, voit liittyä vieraana seuraamalla näitä ohjeita. 

 

1. Paina kutsulinkkiä, jossa lukee ”Liity Microsoft Teams” -kokoukseen/kahvilaan 

 

2. Tämä avaa verkkosivun, jossa näet kaksi vaihtoehtoa:  Lataa Windows-sovellus ja Liity sen sijaan verkossa.  

 

Huom!  

  • Jos liityt verkossa, voit käyttää joko Microsoft Edgeä tai Google Chromea.  

  • Selain saattaa kysyä, saako Teams käyttää laitteesi mikrofonia ja kameraa. Salli se, jotta sinut nähdään ja kuullaan kahvilassa. 

 

3. Kirjoita nimesi  ja määritä ääni- ja videoasetukset.  

  • Jos "kokous-/kahvilahuone" (tai toinen kokoukseen yhdistetty laite) on lähellä, valitse Poista ääni käytöstä välttääksesi häiriöitä. Valitse Puhelimen ääni, jos haluat kuunnella kokousta matkapuhelimellasi. 

 

4. Kun olet valmis, valitse Liity nyt. 

  • Tämä siirtää sinut kokouksen/kahvilan aulaan. Ilmoitus lähtee kahvilan-/kokouksen järjestäjälle, että olet valmis, ja joku kokouksessa liittää sinut mukaan. 

 

Huomautus: Jos kukaan ei liitä sinua kokoukseen 15 minuutin kuluessa, sinut poistetaan aulasta. Jos näin käy, voit yrittää liittyä uudelleen.