VALOISAA ADVENTIN- JA JOULUNAIKAA!

”Ihmeellinen odotus mielen valtaa nyt,

ensimmäinen kynttilä on jo syttynyt.

Vaikka saartaa pimeys metsää taloa,

sydämeni avautuu kohti valoa.” (Anna-Mari Kaskinen)

Joulu, Vapahtajamme syntymäjuhla, on jälleen tuomassa toivoa ja valoa arkisen puuhailumme keskelle. Ja miten odotettua ja kaivattua tuo valon ja toivon sanoma onkaan tämän päivän koronapandemian keskellä kamppailevalle maailmallemme. Juhlan löytymiseksi ja onnistumiseksi on tärkeää, että sitä valmistellaan, siihen valmistaudutaan.  Tähän adventtiaika meitä tämänkin, ehkä monella tapaa erilaisen joulun lähestyessä kutsuu. Se kutsuu pysähtymään ja hiljentymään. Se kutsuu meitä kyselemään itseltämme elämän tärkeitä kysymyksiä: Kuka oikeastaan olen? Mihin olen pyrkimässä? Miten tätä elämääni elän? Ja samalla se tahtoo virittää mielemme iloon ja kiitokseen siitä, että meille syntyi Vapahtaja. Adventtiaika valmistaa meitä joulunviettoon, se valmistaa vastaanottamaan sanomaa Joulun lapsesta, sillä samalla tavoin kuin Jeesus reilut pari tuhatta vuotta sitten syntyi Beetlehemin talliin, hän tahtoo yhä uudelleen tulla meidän tykömme. Joulun ilo ja rauha syntyy siitä, että Joulun Lapsi saa löytää meidät.

Lammin seurakunnassa adventin- ja joulunakaan suunniteltu ohjelma sisältää kirkoissa vietettävien adventtijumalanpalvelusten ja joulukonserttien ohella Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia jouluvaelluksineen, jotka turvallisuussyistä tänä vuonna ulkona toteutetaan. Adventti- ja jouluhartaudet huipentuvat jouluaaton hartauksiin Lammin ja Tuuloksen hautausmailla sekä joulukirkkoihin jouluaamuna. Näissä hetkissä saamme pysähtyä joulun ihmeen, Beetlehemin lapsen seimen äärelle. Joulukirkko alkaa Lammin kirkossa klo 7 ja Tuuloksen kirkossa klo 9. Tapaninpäivänä vietetään päiväjumalanpalvelusta klo 10 Tuuloksen kirkossa ja iltamessua Lammin kirkossa klo 18. Pyrimme tilaisuuksia mahdollisimman paljon myös videoimaan ja lähettämään suorina lähetyksinä internetin välityksellä. Linkki näihin lähetyksiin löytyy seurakuntamme kotisivuilta.

Seuraamme seurakunnassa myös tarkasti koronapandemian tilannetta ja viranomaisten sen johdosta antamia ohjeita. Tästä johtuen suunniteltuja tilaisuuksia voidaan joutua peruuttamaan hyvin lyhyelläkin varoitusajalla tai osallistujien määrää rajoittamaan. Ajankohtaisin tieto tilaisuuksista löytyy kotisivuiltamme.

Ensimmäisenä jouluna meille syntyi Vapahtaja. Hän syntyi meille jokaiselle.

Kaiken epävarmuuden ja pelottavankin keskellä iloitaan ja riemuitaan yhdessä siitä!

”Hän seimessä nukkuu,

ei vuodetta saa,

vain oljille päänsä

hän kallistaa.

Yötaivaalla tähdetkin

näkevät sen:

On seimessä lapsi

tuo ihmeellinen.” ( William Kirkpatrick. Suom. Anna-Mari Kaskinen)

Valoisaa adventin- ja joulunaikaa!

Heli Ulvinen, kirkkoherra