Kirkkoherralta

Siunausta alkaneelle vuodelle!

Siunaus on Jumalan hyvä tahto, läsnäolo ja huolenpito elämän eri vaiheissa. Siunauksen todellisuus sisältää sen, mitä Jumala antaa ja tekee kaikkivaltiudessaan. Raamatun alkutekstin tavallisimmat siunausta tarkoittavat substantiivit merkitsevät sekä siunausta, menestyksen toivotusta, mutta myös ylistystä ja kiitosta. Jumalan siunauksen varassa me elämme joka päivä. Hänen hyvyytensä ja armonsa ympäröi meidät. Herra varjelee elämämme, vaikka emme hänen rakkautensa teitä aina tunnekaan. Hän tahtoo antaa meille sisäisen rauhan, joka kantaa elämän rikkinäisyydenkin keskellä. Kun pyydämme siunausta itsellemme, toisillemme tai siunaamme meille tärkeitä asioita, voimme luottaa siihen, että Kolmiyhteinen Jumala on meidän kanssamme. ”Meidän turvamme on ikiaikojen Jumala. Meitä kannattavat iankaikkiset käsivarret” myös tänä vuonna 2020.

Lammin seurakunnassa alkanut kevätkausi merkitsee vilkasta toiminnan kautta. Joulutauon jälkeen lapset kokontuvat jälleen kerhoihinsa ja nuoret omiin tapahtumiinsa. Kotien ovet avautuvat kinkerivieraille, sunnuntain jumalanpalvelukset, Tuomasmessut ja konsertit keräävät väkeä Lammin ja Tuuloksen kirkkoihin. Kirkollisten toimitusten myötä seurakunta on läsnä jäsentensä iloissa ja suruissa. Rippikoululaiset kokoontuvat ryhminä ensimmäisiin tapaamisiinsa ja tutustuvat omaan kotiseurakuntaansa. Kuorot harjoittelevat ahkerasti tulevia esiintymisiä ja erilaiset diakonia- ja lähetystyön pienryhmät tarjoavat yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä. Seurakuntamme runsaan pienryhmä- ja palvelutoiminnan mahdollistaa suuri vapaaehtoistyöntekijöiden joukko. Tuo joukko onkin upea voimavara seurakunnassamme, niin Lammilla kuin Tuuloksessakin.

Jumalanpalvelus on vahvasti esillä tänä keväänä seurakuntamme toiminnassa. Kinkereillä keskustelemme jumalanpalveluksesta ja kutsumme messuihin vapaaehtoisia vastuunkantajia palvelemaan eri tehtävissä. Alkaneena vuonna Lammin kirkosta radioidaan myös kolme jumalanpalvelusta ( 8.3.; 24.5. ja 15.11.) suorina lähetyksinä Yle Radio 1:ssä. Yksi erityinen juhlakin tähän kevääseen mahtuu. Helluntaina 31.5. vietämme Lammin kirkon sisäosien 100 –vuotisjuhlaa. Kevätkauden ohjelmaan kuuluu myös vuosittain toteutettava Yhteisvastuukeräys. Keräyksen merkeissä järjestetään erilaista ohjelmaa.

Seurakunta olemme me kaikki kastetut Jumalan lapset yhdessä. Seurakunta on aina siellä, missä seurakuntalaiset kokoontuvat yhteen Jumalan Sanan ja sakramenttien ääreen.

Toivotan Sinulle aurinkoisia talvipäiviä ja Taivaan Isän siunausta!

Heli Ulvinen, kirkkoherra