VIRKISTÄVÄÄ KESÄÄ!

Kesä on tullut ja sen myötä vietämme vuoden herkintä aikaa. Nautitaan siitä; vihreistä koivunlehdistä, auringonpaisteesta, kukkasista, sinisinä liplattavista järven laineista!

Lammin seurakunnan kesäohjelman rungon muodostavat sunnuntain jumalanpalvelukset Lammin kirkossa ja Tuuloksen kirkossa. Kummassakin kirkossa on kirkkojen aukioloaikoina myös mahdollista kulkea omatoimisesti Pieni pyhiinvaellus.

Jumalanpalvelusten ajankohdista ilmoitamme tarkemmin Keski-Häme-lehden kirkollisissa ilmoituksissa ja kotisivuillamme osoitteesta www.lamminseurakunta.fi.                                                             

Kotisivuilta löytyy myös tietoa sekä Lammin että Tuuloksen hautausmaihin liittyvästä mobiilipohjaisesta hautausmaakierroksesta.

Kesäasukkaita kutsumme perinteiseen tapaan viettämään kirkkopyhää. Lammin kirkossa kesäasukkaiden kirkkopyhää vietetään heinäkuun kolmantena sunnuntaina ja Tuuloksen kirkossa heinäkuun neljäntenä sunnuntaina.

Kesäkauden erilaisten jumalanpalvelusten sarjan aloittavat Hautausmaajumalanpalvelukset. Tuuloksen hautausmaalla sitä vietetään heinäkuun kolmantena sunnuntaina ja Lammin hautausmaalla viikkoa myöhemmin.

Yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja yksityishenkilöiden kanssa järjestetään kesäkirkkoja: Metsäkirkko Lammilla Evon uudessa Metsäkirkossa Tuulenpesän nuotiokatoksen läheisyydessä heinäkuun viimeisenä sunnuntaina ja Tuuloksessa Sudenkiven Erän laavulla elokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Porraskosken kesäkirkkoa vietetään Luukunkosken laavulla elokuun toisena sunnuntaina. Kouluun lähteviä reppuineen siunataan koulutielle Reppujumiksessa Lammin kirkossa ma 7.8.

Musiikkia on tarjolla ainakin viidessä konsertissa. Näistä ensimmäinen on heinäkuun toisena sunnuntaina toteutuva perinteinen kesäkonsertti Mielen maisemia Tuuloksen seurakuntakeskuksessa. Kimmo Puunenä puolestaan konsertoi pianolla Lammin kirkossa Kimmon-päivänä 2.8. Elokuussa toteutetaan myös kaksi Barokki -sarjaan kuuluvaa konserttia; ensimmäinen Barokkimusiikkia metsän keskellä Tuuloksen kirkossa 4.8. ja jälkimmäinen Pohjolan Minerva Lammin kirkossa 6.8.

Lammi-viikolla (vko 34) toteutunee myös konsertti.  Samoin saamme tuolla viikolla kuulla Lammin Soittokunnan Tapulisoiton Lammin kirkkopihassa. Yhteislauluhetkiäkin kesään kuuluu; Suven lauluilta kesäkuun viimeisenä keskiviikkona ja Lauluilta Kalevalapuistossa puolestaan elokuun toisena keskiviikkona.

Leirit kuuluvat myös seurakunnan kesäohjelmaan. Nuoret kokoontuvat Kaunisniemeen rippileireille, joita Lammin seurakunnan kesään kuuluu kaksi. Alakouluikäiset kokoontuvat myös omille leireilleen.

Elokuulla on mahdollista osallistua perinteiselle Pyhän Laurin vaelluksella. Vaellus toteutetaan la 12.8. Lammilta Hämeenkoskelle.  Ilmoittautuminen vaellukselle tapahtuu Lammin seurakunnan verkkosivujen kautta.

Koronatauon jälkeen olemme myös vihdoin saamassa ystäviä Rannusta vieraiksemme. Vierailu toteutunee elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Olet lämpimästi tervetullut kaikkiin seurakunnan kesäajan tapahtumiin!

Toivon Sinulle lepoa ja virkistystä, yhdessäoloa läheisten ja ystävien kanssa, aurinkoisia kesäpäiviä ja ennen muuta Taivaan Isän runsasta siunausta!

 

Heli Ulvinen, kirkkoherra