Kirkkoherralta

VALOISAA ADVENTIN- JA JOULUNAIKAA!

”Ihmeellinen odotus mielen valtaa nyt,

ensimmäinen kynttilä on jo syttynyt.

Vaikka saartaa pimeys metsää taloa,

sydämeni avautuu kohti valoa.”

(Anna-Mari Kaskinen)

Joulu, Vapahtajamme syntymäjuhla, on jälleen tuomassa iloa ja valoa arkisen puuhailumme keskelle. Juhlan löytymiseksi ja onnistumiseksi on tärkeää, että sitä valmistellaan, siihen valmistaudutaan.  Tähän adventtiaika meitä kutsuu. Se kutsuu pysähtymään ja hiljentymään. Se kutsuu meitä kyselemään itseltämme elämän tärkeitä kysymyksiä: Kuka oikeastaan olen? Mihin olen pyrkimässä? Miten tätä elämääni elän? Ja samalla se tahtoo virittää mielemme iloon ja kiitokseen siitä, että meille on syntynyt Vapahtaja. Adventtiaika valmistaa meitä joulunviettoon,  se valmistaa vastaanottamaan sanomaa Joulun lapsesta, sillä samalla tavoin kuin Jeesus reilut pari tuhatta vuotta sitten syntyi Beetlehemin talliin, hän tahtoo yhä uudelleen tulla meidän tykömme. Joulun ilo ja rauha syntyy siitä, että Joulun Lapsi saa löytää meidät.

Lammin seurakunnassa adventin- ja joulunajan ohjelma sisältää adventtijumalanpalvelusten ohella joulukonsertteja, Kauneimmat joululaulut tilaisuuksia ja erilaisia jouluhartauksia, joista osa on suunnattu lapsille ja lapsiperheille. Adventti- ja jouluhartaudet  huipentuvat jouluaaton hartauksiin Lammin ja Tuuloksen kirkoissa ja hautausmailla sekä Jouluaamun  messuihin. Näissä hetkissä saamme pysähtyä joulun ihmeen, Beetlehemin lapsen seimen äärelle. Jouluaamun messu alkaa Lammin kirkossa klo 7 ja Tuuloksen kirkossa klo 9. Tapaninpäivänä vietetään päiväjumalanpalveluksen sijasta messua klo 14 Tuuloksen Hoivatuulessa ja iltamessua Lammin kirkossa klo 18.

Ensimmäisenä jouluna meille syntyi Vapahtaja. Hän syntyi meille jokaiselle.

Iloitaan ja riemuitaan siitä!

”Hän seimessä nukkuu,

ei vuodetta saa,

vain oljille päänsä

hän kallistaa.

Yötaivaalla tähdetkin

näkevät sen:

On seimessä lapsi

tuo ihmeellinen.”

(William Kirkpatrick. Suom. Anna-Mari Kaskinen)

Valoisaa adventin- ja joulunaikaa!

Heli Ulvinen