Talven ihmemaata ihastellen

Saamme pitkästä aikaa iloita ja nauttia kunnon talvesta ja kiittää siitä Taivaallista Isäämme vaikkapa seuraavan rukouksen  sanoin:

Kiitos talvesta Jumala:

kuuraisesta koivunoksasta, jääkukasta ikkunassa.

Kiitos valkoisena kimaltavasta hangesta ja lumen narskunnasta kengän alla.

Kiitos kirkkaista auringonsäteistä, Jumala;

huikean sinisestä taivaasta, joka lumisten puiden lomasta pilkistää

ja sinisen hämärän hetkestä.

Kiitos myös punatulkusta lintulaudalla,

oravasta pihakuusessa, jäniksen jäljistä hangella.

Kiitos kirpeästä pakkasesta Jumala; pakkasesta, joka punaa hiihtäjän posket ja

kiitos tähtikirkkaasta yötaivaasta.

Kiitos talvisen metsän hoitavasta hiljaisuudesta; sen rauhasta ja levosta.

Kiitos kevään lupauksesta, kuoleman voitosta ja iankaikkisen elämän toivosta.

Kiitos rakkaudestasi, Jumala! Kiitos talvesta! Aamen

Seuraamme Lammin seurakunnassa viranomaisten koronaohjeita ja Tampereen hiippakunnan niiden pohjalta antamaa ohjeistusta. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut jo alunperin joulukuulle antamiaan kokoontumisrajoituksia 31.3.2021 saakka.

Annetuista määräyksistä johtuen joudumme edelleen pitämään jumalanpalvelukset ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukset lähetetään sunnuntaisin klo 10 joko Lammin tai Tuuloksen kirkosta suorana lähetyksenä internetin välityksellä. Linkki lähetykseen löytyy Lammin seurakunnan kotisivuilta www.lamminseurakunta.fi

Lammin että Tuuloksen kirkot ovat avoinna hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten ajalla 28.2. – 31.3.2021 sunnuntaisin klo 11 – 13.  Seurakunnan työntekijä on kirkossa tavattavissa. Jos et pääse kirkkoon, mutta haluaisit, että joku rukoilee puolestasi, voit lähettää tekstiviestin meille papeille ( Heli / 0408049501; Petri / 0408049520; Sari / 0408049503). Olemme myös valmiita tarjoamaan yksityisesti ehtoollista joko seurakunnan tiloissa tai kodeissa.

Rukouspyyntö - Lammin seurakunta

Kirkolliset toimitukset (kaste, vihkiminen, hautaan siunaaminen) hoidamme poikkeusjärjestelyin. Näissä tilaisuuksissa voi olla paikalla enintään 6 henkeä. Kaikista seurakunnan muista tilaisuuksista ja aikuisten ryhmätoiminnasta (kerhot, piirit, kuorot) luovumme 31.3.2021 asti.

Jumalanpalvelusten lisäksi julkaisemme ohjelmaa kotisivuillamme www.lamminseurakunta.fi sekä facebook-sivuilta www.facebook.com/LamminSeurakunta/ ja www.facebook.com/TuuloksenAlueseurakunta/ ja Lammin seurakunnan Youtube –kanavalla. Suorien lähetysten alkamisajankohdat löytyvät kotisivuiltamme ja Keski-Häme –lehden kirkollisista ilmoituksista.

Seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Olemme tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostilla ja somessa. Ota rohkeasti yhteyttä. Tänä poikkeuksellisenakin aikana saamme luottaa Taivaan Isän huolenpitoon ja hänen rakkauteensa; rakkauteen, josta mikään ei voi meitä erottaa.

Aurinkoisia talvipäiviä ja Taivaan Isän siunausta toivottaen

Heli Ulvinen, kirkkoherra