KIITOS TALVESTA, JUMALA!

Kiitos talvesta, Jumala;

kuuraisesta koivunoksasta, jääkukasta ikkunassa.

Kiitos valkoisena kimaltavasta hangesta ja lumen narskunnasta kengän alla.

Kiitos kirkkaista auringonsäteistä, Jumala;

huikean sinisestä taivaasta, joka lumisten puiden lomasta pilkistää

ja sinisen hämärän hetkestä.

Kiitos myös punatulkusta lintulaudalla, oravasta pihakuusessa, jäniksen jäljistä hangella.

Kiitos kirpeästä pakkasesta, Jumala; pakkasesta, joka punaa hiihtäjän posket ja kiitos

tähtikirkkaasta yötaivaasta.

Kiitos talvisen metsän hoitavasta hiljaisuudesta; sen rauhasta ja levosta.

Kiitos kevään lupauksesta, kuoleman voitosta ja iankaikkisen elämän toivosta.

Kiitos rakkaudestasi, Jumala! Kiitos talvesta!

Elämme talven aikaa.

Niin Lammilla kuin Tuuloksessa alkanut talvikausi merkitsee vilkasta toiminnan kautta. Joulutauon jälkeen lapset kokoontuvat jälleen kerhoihinsa ja nuoret omiin tapahtumiinsa. Sunnuntain jumalanpalvelukset, Tuomasmessut ja konsertit keräävät väkeä Lammin ja Tuuloksen kirkkoihin. Kirkollisten toimitusten myötä seurakunta on läsnä jäsentensä iloissa ja suruissa. Rippikoululaiset kokoontuvat ryhminä ensimmäisiin tapaamisiinsa. Kuorot harjoittelevat tulevia esiintymisiä ja erilaiset diakonia- ja lähetystyön pienryhmät tarjoavat yhdessäoloa ja mukavaa tekemistä. Seurakuntamme pienryhmä- ja palvelutoiminnan mahdollistavat uskolliset vapaaehtoistyöntekijämme. Tuo joukko onkin upea voimavara niin Lammilla kuin Tuuloksessa.

Kinkerit toteutamme tänä keväänä kinkeripiirien yhteisenä tapahtumana toukokuun lopulla. Tilaisuus on samalla kesäkauden avaus ja se toteutetaan, mikäli mahdollista Kaunisniemen leirikeskuksessa.

Kevään toimintaan kuuluu myös Yhteisvastuukeräys. Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”.

Aito ja kiireetön kohtaaminen on seurakuntamme tämän vuoden painopiste. Tätä painopistettä pidämme mielessä erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia järjestäessämme. Toistemme aito ja kiireetön kohtaaminen on tärkeää kaikissa ihmissuhteissamme ja olennaista se on myös hiljentymisessämme Jumalan kasvojen edessä.

Toivotan Sinulle aurinkoisia talvipäiviä ja Taivaan Isän siunausta!

Heli Ulvinen