HYVÄÄ SYKSYÄ!

 

”Nyt hehkuu kauneutta

myös lakastuva maa.

Puut ruskan kirkkautta

kantavat loistavaa.

Maa täyteydessänsä

tuo sadon ajallaan,

se antaa hedelmänsä

ja kutsuu korjaamaan.” (Virsi 575:3)

 

Kesä lomineen, erilaisine kokemuksineen ja tapahtumineen on takana. Poikkeuksellisen kevään jälkeen saimme onneksi viettää sen jo vähän vapaammin ja nauttia auringon lämmöstä, ystävien tapaamisesta, luonnon lukemattomista ihmeistä. Nyt elämme sadonkorjuun aikaa, talveen varustautumisen aikaa, arkea.

Iltojen pimetessä tuntuu hyvältä sytyttää kynttilöitä kertomaan valosta, Isän Jumalan rakkaudesta, toivosta, jota hän Jeesuksessa meille jokaiselle tarjoaa. Kynttilän liekkiä katsellessa mieleen hiipii kiitollisuutta kaikesta siitä, mitä on ollut ja myös luottamusta siihen, että Isän hoidossa on turvallista elää koronaviruksen aiheuttaman epävarmuuden ja huoltenkin keskellä alkaneen syksyn edetessä.

 

Lammin seurakunnan syystoiminnan kausi tarjoaa monenlaista ohjelmaa niin Lammilla kuin Tuuloksessakin eri-ikäisille seurakuntalaisille yhdessä ja erikseen.

Kauniit kirkkomme Lammilla ja Tuuloksessa kutsuvat luokseen viettämään sunnuntaisin jumalanpalvelusta, seurakunnan yhteistä juhlaa. Kirkollisten toimitusten myötä seurakunta on myös läsnä jäsentensä iloissa ja suruissa.

Lapsille on tarjolla kerhoja. Varhaisnuoria kutsutaan omiin tapahtumiinsa ja leirille. Nuoret tapaavat toisiaan isoskoulutuksen, nuorteniltojen ja retkien merkeissä; ikäihmiset omissa kerhoissaan ja piireissään. Uudet rippikoululaiset kyselevät jo innolla ensi kesän ripareista. Kuorot aloittelevat myös jälleen toimintaansa ja kutsuvat mukaan uusia laulajia.

Olet lämpimästi tervetullut kaikkiin seurakuntamme tapahtumiin!

 

Toki kokoontumisillamme on edelleen joitain rajoituksia. Meidän pitää huolehtia turvaväleistä, hygienia-asioista ja kantaa jokainen kohdallamme vastuuta siinä, että emme yhtään flunssaoireisena osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Toivon hartaasti, että näin toimien voimme omalta osaltamme hidastaa ja tukahduttaa koronaviruksen etenemistä ja suojella kaikkia taudin kannalta riskiryhmiin kuuluvia.

 

Seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Olemme tavoitettavissa puhelimessa, sähköpostilla ja somessa, jos kaipaat keskusteluseuraa. Ota rohkeasti yhteyttä! Yhteyttä saa ottaa, vaikkei olisi mitään erityistä asiaakaan.

 

”On täynnä lahjojasi

kätesi, Jumala.

Soi syksy kiitostasi

maan kaiken kasvusta.

Nyt kiittää sydämemme,

kun meitä rakastat,

suot toivon elääksemme

ja hoivaat, johdatat.” (Virsi 575:4)

 

Toivon Taivaan Isän siunausta syksyysi ja elämääsi; pidetään huolta toisistamme!

 

Heli Ulvinen, kirkkoherra