VIRKISTÄVÄÄ KESÄÄ!

Kesä on tullut ja sen myötä vietämme vuoden herkintä aikaa. Nautitaan siitä; vihreistä koivunlehdistä, auringonpaisteesta, kukkasista, sinisinä liplattavista järven laineista!

Lammin seurakunnan kesäohjelman rungon muodostavat sunnuntain jumalanpalvelukset Lammin kirkossa ja Tuuloksen kirkossa. Kummassakin kirkossa on kirkkojen aukioloaikoina myös mahdollista kulkea omatoimisesti Pieni pyhiinvaellus.

Jumalanpalvelusten ajankohdista ilmoitamme tarkemmin Keski-Häme-lehden kirkollisissa ilmoituksissa ja kotisivuillamme osoitteesta www.lamminseurakunta.fi.

Kotisivuilta löytyy myös tietoa Lammin hautausmaahan liittyvästä mobiilipohjaisesta hautausmaakierroksesta. Vastaava hautausmaakierros on valmistumassa alkukesästä myös Tuuloksen hautausmaalle.

Kesäasukkaita kutsumme perinteiseen tapaan viettämään kirkkopyhää. Tuuloksen kirkossa kesäasukkaiden kirkkopyhää vietetään heinäkuun kolmantena sunnuntaina ja Lammin kirkossa heinäkuun neljäntenä sunnuntaina.

Kesäkauden erilaisten jumalanpalvelusten sarjan aloittavat Hautausmaajumalanpalvelukset. Lammin hautausmaalla sitä vietetään heinäkuun kolmantena sunnuntaina ja Tuuloksen hautausmaalla viikkoa myöhemmin.

Yhteistyössä paikallisten yhdistysten ja yksityishenkilöiden kanssa järjestetään kesäkirkkoja: Metsäkirkko Tuuloksessa Mustajärventien kodalla heinäkuun viimeisenä sunnuntaina, Kaunisniemen kesäkirkko Kaunisniemen leirikirkossa elokuun ensimmäisenä sunnuntaina ja Porraskosken kesäkirkko Luukunkosken laavulla elokuun kolmantena sunnuntaina. Kouluun lähteviä reppuineen siunataan koulutielle Reppujumiksessa14.8.

Vuosi 2022 on Diakonian juhlavuosi. Lammin seurakunnassa Diakonian juhlavuoden vietto huipentuu juhlamessuun elokuun viimeisenä sunnuntaina. Messu vietetään muistisairaan messuna ja kahviakin on messun jälkeen tarjolla.

Musiikkia on tarjolla ainakin neljässä konsertissa. Näistä ensimmäinen on kesäkuun kolmantena sunnuntaina toteutuva Lauluyhtye Cayan konsertti Lammin kirkossa. Heinäkuun toisena lauantaina toteutetaan perinteinen kesäkonsertti Tuuloksen seurakuntakeskuksessa pianisti Tuomas Kivistön toimesta. Kimmo Puunenä puolestaan konsertoi pianolla Lammin kirkossa Kimmon-päivänä 2.8.

Lammi-viikon (vko 34) tapahtumiin liittyy sitten kesän neljäs konsertti.  Eva Vikmanin laulusta saamme tuolloin nauttia Lammin kirkossa. Yhteislauluhetkikin kesään kuuluu. Keskiviikko-iltana 10.8. annetaan yhteisen laulun raikua Kalevalapuistossa.

Leirit kuuluvat myös seurakunnan kesäohjelmaan. Nuoret kokoontuvat Kaunisniemeen rippileireille, joita Lammin seurakunnan kesään kuuluu kolme. Alakouluikäiset kokoontuvat myös omille leireilleen.

Elokuulla avataan Lammin seurakunnan valmistama mobiilipohjainen pyhiinvaellusreitti Evon retkeilyalueella. Syyskesällä on siis mahdollista tehdä pyhiinvaellus Evolla, mutta jo alkukesästä on mahdollista osallistua Lammin ja Tuuloksen pitäjien kautta kulkevalle viestipyhiinvaellukselle, joka etenee seurakuntamme alueella 19. – 20.6. Niin Evon reitistä ohjeineen kuin Viestipyhiinvaelluksestakin löytyy tarkempaa tietoa seurakuntamme kotisivuilta.

Olet lämpimästi tervetullut kaikkiin seurakunnan kesäajan tapahtumiin!

Toivon Sinulle lepoa ja virkistystä, yhdessäoloa läheisten ja ystävien kanssa, aurinkoisia kesäpäiviä ja ennen muuta Taivaan Isän runsasta siunausta!

Heli Ulvinen