”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen!”

Meillä on nyt takana hyvin poikkeuksellinen lähes puolen toista vuoden jakso. Erilaiset rajoitukset, epävarmuus ja pelko ovat lähes koko maapallolle levinneen koronaviruksen vuoksi vaikuttaneet elämäämme ja muuttaneet rajusti arkeamme. Seurakunnassakin olemme jälleen viime kevään tavoin jo reilun puolen vuoden ajan joutuneet perumaan kaikki julkiset tilaisuudet. Nyt rokotusten edettyä tauti näyttää hiipumisen merkkejä ja voimme näin kesän tullen vihdoinkin hengittää vähän vapaammin ja alkaa toivottavasti vähitellen purkaa rajoituksia.

Kauniit kirkkomme Lammilla ja Tuuloksessa kutsuvat luokseen ja voimme ehkä jo lähitulevaisuudessa jälleen kokoontua niihin viettämään yhdessä jumalanpalvelusta. Pitkän tauon jälkeen saamme myös yhdessä kokoontua ehtoolliselle. Sydän pomppii silloin iloa ja kiitosta!

Sekä Lammin että Tuuloksen kirkoissa on kirkkojen aukioloaikoina myös mahdollista kulkea omatoimisesti ohjattu Pieni pyhiinvaellus. Jumalanpalvelusten ajankohdista ilmoitamme tarkemmin Keski-Häme-lehden kirkollisissa ilmoituksissa ja kotisivuillamme osoitteesta www.lamminseurakunta.fi. Kotisivuilta löytyy myös lisätietoa pyhiinvaelluksesta.

Pandemiatilanteen helpotuttuakin ja seurakunnan kokoavan toiminnan sen myötä jälleen mahdollistuttua kokoontumisiamme tullaan varmasti edelleen rajoittamaan. Meidän pitää huolehtia turvaväleistä, hygienia-asioista ja kantaa jokainen kohdallamme vastuuta siinä, että emme yhtään flunssaoireisena osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Toivon hartaasti, että jokainen osaltamme olemme näin toimien estämässä koronaviruksen etenemistä ja suojelemassa kaikkia taudin kannalta riskiryhmiin kuuluvia.

Seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Olemme tavoitettavissa puhelimessa, sähköpostilla ja somessa, jos kaipaat keskusteluseuraa. Ota rohkeasti yhteyttä! Yhteyttä saa ottaa, vaikkei olisi mitään erityistä asiaakaan.

Nautitaan nyt kesästä; auringon valosta ja lämmöstä, pikkulintujen laulusta, kesätuulen huminasta ja sinisinä välkkyvistä järvistä ja pidetään huolta toisistamme. Erityisesti pidetään huolta heistä, jotka ovat yksin. Soitellaan, kysellään kuulumisia, laitetaan viestiä, autetaan pienissä arjen asioissa niillä keinoin, kun se kulloinkin on mahdollista.

Syyskesällä, 20. – 22.8. 2021, Lammin seurakunnassa vietetään juhlaa. Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo seurueineen vierailee tuolloin seurakunnassamme piispantarkastuksen merkeissä. Piispanmessua ja samalla Lammin kirkon sisäosien 101 –vuotisjuhlaa vietetään su 22.8. klo 10 alkaen Lammin kirkossa. Haaveemme on, että saisimme viettää juhlamme kansanjuhlana ilman tiukkoja kokoontumisrajoituksia ja iloita näin yhdessä kauniista kirkostamme ja Taivaan Isän siunauksesta sen vaiheissa.

Taivaan Isän siunauksen ja johdatuksen varassa meistä jokainen saa olla ja elää. Häntä saamme kiittää kesästä, sen kaikista ihmeistä ja Hänelle kertoa myös huolemme ja pelkomme luottaen siihen, että hän kuulee meitä, auttaa meitä ja pitää meistä huolta.

”Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret”. (5.Moos.33:27)

Aurinkoisia kesäpäiviä ja Taivaan Isän siunausta toivottaen

Heli Ulvinen