Kirkkoherralta

”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen!”

Meillä on nyt takana hyvin poikkeuksellinen kevätkausi. Erilaiset rajoitukset, epävarmuus ja pelko ovat maailmalla leviävän koronaviruksen vuoksi vaikuttaneet elämäämme ja muuttaneet rajusti arkeamme. Seurakunnassakin olemme kahden ja puolen kuukauden ajan joutuneet perumaan kaikki julkiset tilaisuudet. Nyt kesän koittaessa, luonnon puhjettua uuteen kasvuun ja kukkaan saamme vihdoinkin  hengittää vähän vapaammin ja alkaa vähitellen purkaa rajoituksia.

Kauniit kirkkomme Lammilla ja Tuuloksessa kutsuvat luokseen ja voimme nyt jälleen kokoontua niihin viettämään yhdessä jumalanpalvelusta. Pitkän taon jälkeen saamme myös yhdessä kokoontua ehtoolliselle. On aihetta juhlaan, iloon ja kiitokseen.

Toki edelleen kokoontumisiamme rajoitetaan. Meidän pitää huolehtia turvaväleistä, hygienia-asioista ja kantaa jokainen kohdallamme vastuuta siinä, että emme yhtään flunssaoireisena osallistu tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Toivon hartaasti, että näin toimien voimme omalta osaltamme hidastaa ja tukahduttaa koronaviruksen etenemistä ja suojella kaikkia taudin kannalta riskiryhmiin kuuluvia.

Seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Olemme tavoitettavissa puhelimessa, sähköpostilla ja somessa, jos kaipaat keskusteluseuraa. Ota rohkeasti yhteyttä! Yhteyttä saa ottaa, vaikkei olisi mitään erityistä asiaakaan.

Nautitaan nyt kesästä; auringon valosta ja lämmöstä, pikkulintujen laulusta, kesätuulen huminasta ja sinisinä välkkyvistä järvistä ja pidetään huolta toisistamme. Erityisesti pidetään huolta heistä, jotka ovat yksin. Soitellaan, kysellään kuulumisia, laitetaan viestiä, autetaan pienissä arjen asioissa niillä keinoin, kun se kulloinkin on mahdollista.

Erityisesti kutsun meitä kaikkia rukoilemaan toistemme puolesta; rukoilemaan maamme puolesta, sen päättäjien puolesta, sairaanhoitohenkilöstön puolesta, kaikkien sairaiden ja heidän läheistensä puolesta. Meidän turvamme kaiken epävarmuudenkin keskellä on kaikkivaltias, rakastava Taivaallinen Isämme. Häntä saamme kiittää kesästä, sen kaikista ihmeistä ja Hänelle kertoa myös huolemme ja pelkomme luottaen siihen, että hän kuulee meitä, auttaa meitä ja pitää meistä huolta.

”Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret”. (5.Moos.33:27)

Aurinkoisia kesäpäiviä ja Taivaan Isän siunausta toivottaen

Heli Ulvinen