HUOLETTOMUUS

YouTube-video

 

Elämässämme on välillä erilaisia huolia ja murheita, jotka painavat mieltä ja tekevät olomme raskaaksi. Tuntuu kuin harteillamme olisi painava taakka, jota emme saa ravistettua pois.

Miltä sinusta tuntuisi olla tällaisen taakan alla?

Vaikka tiedämme, että Jumala tuntee taakkaamme ja on valmis ottamaan ne meiltä pois, on joskus vaikea heittäytyä Jumalan huolenpidon varaan, hänen kannettavakseen.

Uskallatko sinä olla kannettavana, oletko kenties ollut kannettavana?

Jumala on valmis ottamaan meidän taakkamme. Hän auttaa meitä kantamaan niitä ja kantaa itse meitä rakkaudellaan ja huolenpidollaan. Hänen sylissään saamme vain olla, levätä ja luottaa. Hän on aina meidän kanssamme. Hän lohduttaa meitä ja ympäröi meidät rakkaudellaan.

Raamatussa kerrotaan seuraavaa (Matt 6:31-32):

"Älkää siis murehtiko: 'Mitä me nyt syömme?' tai 'Mitä me juomme?' tai 'Mistä me saamme vaatteet?' Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä.

Pohdi, mitä huolettomuus tarkoittaa sinulle, ja miten se näkyy sinun elämässäsi?

Valaiskoon Isän Jumalan kasvot sinua kuin aurinko kesäisenä päivänä. Olkoon veljemme Kristus kanssasi elämäsi kaikkina päivinä. Vieköön Pyhän Hengen ikuinen tuuli sinut kotiin, taivaan maahan.  Virsi, 547 Joka aamu on armo uus, kertoo  Jumalan huolenpidosta ja siitä, että me voimme häneen turvata kaikessa.

 

 Joka aamu on armo uus (Vk 547)

1.

Joka aamu on armo uus,

miksi huolta siis kantaa!

Varjot väistyy ja vajavuus,

Jeesus voimansa antaa.

Kiitos Herran, hän auttaa tiellä,

meidän kanssamme nyt ja aina on,

täällä suo Isän suosion,

rauhan luonansa siellä.

2.

Joka aamu on armo uus,

huolet voimme siis heittää.

Rangaistuksenkaan ankaruus

ei voi armoa peittää.

Herran hoidosta kiittäkäämme,

kun hän taivasta varten kasvattaa,

murheen allakin armahtaa,

hänen turviinsa jäämme.

3.

Kaikki entinen katoaa,

itkun, riemunkin aiheet,

moni arvoitus ratkeaa,

uudet alkavat vaiheet.

Kohta koittaa jo päivä Herran,

se on hänellä yksin tiedossaan.

Siksi kiitosta veisaamaan,

hänen voitto on kerran!

 

Rukoilkaamme. Olkoon Herra tukena ja turvana meille, jotka kannamme huolen raskasta taakkaa. Herra on turva ja rakkaus, hän suojelee jokaista meistä - ei hylkää eikä unohda. Ja niin kuin on sanottu, meidän taivaallinen Isämme tietää kyllä meidän tarpeemme. Luottakaamme siis hänen sanaansa. Herra, lohduta heitä, joiden päällä lepää raskas varjo ja ympäröi heidät rakkaudellasi. Sinä olet tie ja totuus. Anna meistä jokaisen herätä aamun kirkkauteen. Aamen.