Arjen ongelmat kasautuvat helposti

Seurakunnassa ihminen halutaan nähdä kokonaisuutena ja tilanteet monen asian summana.

Elämässä voi kohdata vastoinkäymisiä, kuten ihmissuhdevaikeuksia, surua, sairautta, rahahuolia ja työttömyyttä. Asiat saattavat kasaantua silloin, kun ne alkavat mennä pieleen. Sinun ei tarvitse jäädä yksin asioittesi kanssa.

Kun haluat keskustella, miettiä elämäntilannettasi tai etsiä ratkaisuja arjen ongelmiin, voit ottaa yhteyttä oman seurakuntasi diakoniatyöntekijään.

Jürgen Skaffari

Lammin seurakunta

Puhelin 040-804 9504

Sähköposti jurgen.skaffari@evl.fi

Toimipiste Lammin seurakuntatalo

Toimipisteen osoite Katariinantie 2, 16900 Lammi

Diakoniapäivystys

ilman ajanvarausta (pääsääntöisesti) Lammilla tiistaisin klo 10 - 12, Tuuloksessa vain ajanvarauksella.

Yksi asiakas kerralaan!!  Ja tulethan terveenä.

Taloudellista tukea jaetaan lähinnä elämän kriisitilanteissa talousarvion puitteissa sekä jaossa myös Eu-ruokaa diakonaalisin perustein.

Diakoniapäivystys poikkeuksellisesti vko 5 keskiviikkona 2.2. klo 9 - 11. Suljettu tiistaina 1.2.

Muutos 1.2.2022 lähtien diakoniatyön avustamiseen

Lammin seurakunnan diakoniatyön taloudellisen avustamisen periaatteet muuttuvat 1.2.2022 lähtien seuraavasti: Seurakunnan diakoniatyön tavoitteena on, että taloudellinen avustus auttaa akuutin hätätilanteen yli. Se on lyhytaikaista tukea henkilölle tai perheelle kriisitilanteessa ja apua harkitaan aina tapauskohtiaisesti.

Asiakas voi jatkossa saada ruoka-apua eli ostoluvan kauppaan 2 - 3 kertaa vuoden aikana ja harkitusti johonkin muuhun. Eu-ruokaa annetaan useamman kerran, mikäli sitä on saatavilla.

Jouluavustukset lasketaan normaalisti vuoisittaisiin avustuksiin, mikäli miltään ulkopuoliselta taholta ole saatu mitään avustusta, vaan joudutaan käyttämään diakoniatyön omaa budjettia.

Onnittelukäynnit ​​​​​​

Kotiseurakunta muistaa 80-, 90-, 95- ja yli 95-vuotiaita seurakuntalaisia onnittelukäynnillä. Seurakunnasta otetaan yhteyttä ja kysellään sopiiko tulla onnittelukäynnille. Tervehdyskäyntiä voi myös pyytää.

70-vuotiaille järjestetään vuosittain syyskuussa syntymäpäiväjuhla ja kutsut tähän juhlaan lähetetään kotiin. Lisäksi 85-vuotiaita muistetaan joulun alla joulutervehdyksellä.

Näin korona-aikana lähestymme sankareita puhelimitse.

Omaishoitajat

Toiminnasta voi tiedustella  diakoniatyöntekijältä sekä katsoa Keitaan toiminnasta.