Rikos koskettaa monia

Rikos järkyttää tekijän, uhrin ja heidän läheistensä mieliä. Se horjuttaa perusturvallisuutta ja luottamusta. Työtä rikoksen osapuolten hyväksi tehdään yli hallinnollisten ja kirkollisten rajojen.

Rikollinen teko on usein vain jäävuoren huippu, joka kätkee alleen suuren määrän pahaa oloa, yksinäisyyttä ja sairautta. Tähän jäävuoreen sisältyy myös paljon yhteisöllistä pahaa – sellaista jonka juuret ovat syvällä menneisyydessä.

Syyttäminen, rankaiseminen ja sovittaminen eivät riitä, kaikki rikoksen koskettamat tarvitsevat myös hoitoa haavoihinsa. Tekijöiden, uhrien ja omaisten eristäytyminen ja käpertyminen omaan kipuun ja häpeään tuottaa vain lisää pahaa oloa.

Kirkko toimii saumattomasti yhdessä viranomaisten, järjestöjen, muiden kirkkokuntien ja vapaiden kirkollisten suuntien kanssa rikoksen osapuolten auttamiseksi. Avun tarvitsijalta ei kysytä kirkon jäsenyyttä eikä uskon asioita. Perusteeksi riittää avun ja tuen tarve.

Jos rikos on koskettanut elämääsi, voit ottaa yhteyttä esimerkiksi oman paikallisseurakuntasi pappiin tai diakoniatyöntekijään, luottamuksellisesti. He voivat tarpeen vaatiessa ohjata sinut eteenpäin. Myös näillä sivuilla voit tutustua eri tukimuotoihin.

Lähde: evl.fi

https://evl.fi/apua-ja-tukea/rikos