KUKA ON SUURIN?

 

KYSYMYKSIÄ SINULLE on videosarja, jossa käydään läpi Raamatun kertomuksia ja haastetaan katsoja pohtimaan omaa elämäänsä. Tämän videon aiheena on ihmisen arvo. Kenen on koti Jumalan valtakunnassa?

 

YouTube-video

 

1.

Taivaan Isä suojan antaa.

Hän on Isä jokaisen.

Lapsen huolet hän voi kantaa

paremmin kuin ihminen.

Hän ei riitele, ei suutu,

hän on kärsivällinen.

Häneltä ei aikaa puutu.

Hän on Isä jokaisen.

Taivaan Isän lähellä

nauraa saa ja itkeä.

 

2.

Taivaan Isä siunaa meitä.

Hän on Isä jokaisen.

Poluillemme enkeleitä

lähettää hän varjellen.

Hän on läsnä päivän työssä

rohkaisten ja auttaen,

valvoo pimeimmässä yössä.

Hän on Isä jokaisen.

Taivaan Isän lähellä

jokainen on tärkeä.

 

3.

Taivaan Isä hoitaa lastaan.

Hän on Isä jokaisen.

Aamulla hän tulee vastaan,

kuulee iltarukouksen.

Hän ei muista virheitämme,

meille antoi Jeesuksen.

Hän on aina ystävämme.

Hän on Isä jokaisen.

Taivaan Isän sylissä

jokainen saa levätä.

 

Virsi 503 Taivaan Isä suojan antaa kertoo meille, kuinka Herra on jokaisen meistä suojana ja turvana. On kuitenkin niin, että ihmiset arvottavat, mittaavat ja laittavat toisiaan erilaisiin järjestyksiin iän, sukupuolen, ideologioiden ja muiden asioiden mukaan.

Mieti nyt hetki, miten muut ovat määrittäneet sinua? Oletko kokenut sen hyväksi taikka huonoksi asiaksi?

Ihmisistä tuntuu tärkeältä tietää, kuka on suurin ja voimakkain, kuka vanhin ja viisain, kuka on eniten pidetty ja ketä rakastetaan eniten. Myös Jeesuksen opetuslapset miettivät tällaisia asioita.

Kuka on suurin? Matteuksen evankeliumissa kerrotaan seuraavaa:

(Matt. 18:1-6) Kohta sen jälkeen opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja kysyivät: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?" Silloin Jeesus kutsui luokseen lapsen, asetti hänet heidän keskelleen "Totisesti: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, te ette pääse taivasten valtakuntaan. Se, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, on suurin taivasten valtakunnassa. Ja joka minun nimessäni ottaa luokseen yhdenkin tällaisen lapsen, se ottaa luokseen minut. Mutta jos joku johdattaa lankeemukseen yhdenkin näistä vähäisistä, jotka uskovat minuun, hänelle olisi parempi, että hänen kaulaansa pantaisiin myllynkivi ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.

Mieti nyt mielessäsi lasta, joka tarvitsee kodin. Millaisen kodin sinä toivot lapsen saavan? Mitä koti merkitsee sinulle?

Ja Herraan me voimme luottaa. Hän on lasten ystävä eikä tuomitse suotta. Kristus suojelee ja kulkee lasten kanssa ja ohjaa heitä elämän tiellä. Vaikka pelko ja ahdistus voivat vallata mielen, on Kristus aina turvana. Virsi 492 Ystävä sä lapsien kertoo Jeesuksesta, meidän suojelijasta.

 

Virsi 492 Ystävä sä lapsien

1.

Ystävä sä lapsien,

katso minuun pienehen.

Minne käynkin maailmassa,

sinä olet hoitamassa.

Onni täällä vaihtelee,

taivaan Isä suojelee.

 

2.

Ota, Jeesus rakkahin,

suojaas koti kallehin.

Siunaa äitiä ja isää,

heille elinpäivää lisää.

Ystävä sä lapsien,

pientäs auta holhoten.

 

3.

Pidä meitä turvissas,

Jeesus, armohelmassas.

Suojaas sulje isänmaamme,

sulta kaiken lahjaks saamme.

Johda, Jeesus rakkahin,

meidät taivaan kotihin.

 

Rukoilkaamme. Tule Jeesus lapses luo, armos siunaukses suo, tue pientä horjuvaa, ohjaa tietä oikeaa. Enkeltesi suojan saamme, nimessäsi Jeesus. Aamen.

 

KYSYMYKSIÄ SINULLE -videot perustuvat Aulikki Mäkisen Lattiakuvat 3 -teokseen, jossa esitellään toiminnallinen menetelmä raamattukerronnan tueksi. Lukija: Markus Monteiro Kartano Musiikki: Kimiko Ishizaka - Variatio 25 a 2 Clav. / Free Music Archive Editointi: Markus Monteiro Kartano Kuvat ja videoleikkeet: Photos Pro / Canva Lähdeteos: Lattiakuvat 3 / Aulikki Mäkinen Virsi: 503 Taivaan Isä suojan antaa & 492 Ystävä sä lapsien