Uutislistaukseen

Tiedote koronaviruksen (COVID-19) vaikutuksista Lammin seurakuntaan

Kuva havainnollistaa virusta.

Lammin seurakunnassa sekä Lammilla että Tuuloksessa jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset jatkuvat – muut tapahtumat perutaan.

 

Seuraamme Lammin seurakunnassa viranomaisten koronaohjeita ja kirkkohallituksen niiden pohjalta antamaa ohjeistusta. Jumalanpalvelukset vietämme Lammin ja Tuuloksen kirkoissa sanajumalanpalveluksina ilmoitettuina ajankohtina. Olemme myös valmiita tarjoamaan yksityisehtoollista. Kirkolliset toimitukset kuten kaste, vihkiminen ja hautaukset toimitetaan sovitusti. Kaikista muista tilaisuuksista luovumme 5.4. asti. 

 

Meille Lammin seurakunnassa seurakuntalaisten hyvinvointi on tärkeää. Teemme parhaamme, että tilamme ovat turvallisia. Tehostamme tilojemme puhtaanapitoa ja ohjeistamme henkilökuntaa asianmukaisesti. Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa emme käytä virsikirjaa, vaan jaossa olevaa virsimonistetta. Kolehti kerätään pääsääntöisesti pois lähtiessä kirkon ovilla. Kirkkokahveja emme voi tarjota.

 

Pyydämme: Älä tule flunssaisena jumalanpalvelukseen 

On tärkeää, että me kaikki huolehdimme toinen toisistamme ja yritämme estää virustartunnat ja siten hidastaa viruksien leviämistä. Hyviä keinoja tähän on pestä kädet huolella, yskiä kertakäyttönenäliinaan/hihaan ja tervehtiä toisia koskettamatta. Ja tietenkin tärkeää on jäädä pois jumalanpalveluksesta, jos tuntee itsensä sairaaksi.  

 

Seurakunnan työntekijät ovat seurakuntalaisia varten 

Työntekijät ovat seurakuntalaisia varten tässäkin poikkeuksellisessa tilanteessa. Olemme tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostilla ja somessa, jos kaipaat keskusteluseuraa. Ota rohkeasti yhteyttä. Pyrimme myös valmistamaan hartauksia netin kautta kuunneltaviksi ja katsottaviksi. Julkaisemme niitä verkko- ja facebook-sivuillamme.

Kirkon keskusteluapua saa numerossa 0400 22 11 80, sivustolla www.kirkonkeskusteluapua.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä on palveleva chat ja palveleva netti. 

 

Seuraamme tiiviisti viranomaisohjeita ja tiedotamme toiminnastamme myös varoajan mahdollisesta jatkamisesta verkkosivullamme ja Keski-Hämeen paikallislehdessä. 

 

Lisätietoja antaa kirkkoherra Heli Ulvinen  [email protected]

”Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret”. (5.Moos.33:27)

13.3.2020 16.48