Mariah Hortans / M Sandeberg Duo esiintyy Tuuloksen kirkossa

Mariah Hortans / M Sandeberg Duo

Maanantaina 30. joulukuuta 2019
klo 18.00 – 19.00, Tuuloksen kirkko

Jazzlaulajatar Mariah Hortans ja kitaristi Mathias Sandberg ovat nopeasti luoneetoman markkinaraon suomalaisen jazzin parissa. Musiikkia voi kuvatarauhalliseksi, tunnelmalliseksi, traditionaaliseksi vocaljazziksi. Mariah Hortans / MSandberg Duo on esiintynyt aktiivisesti suomessa sekä tehnyt kaksi kiertuetta USA:ssa.

Mariah Hortans on koulutukseltaan laulunopettaja. Esiintymisien ja opetuksenlisäksi hän on viime vuosina myös toiminut kuoronjohtajana. Jazzkitaristi Mathias Sandberg, joka on opiskellut mm. Manhattan School of Musicissä New Yorkissa sekä Berklee College of Musicissä Bostonissa, on yksi Pohjanmaan eniten kysytyistä freelancemuusikoista. Georg Riedel, LaGaylia Frazier, Pierre Swärd, Jukka Eskola, Teppo Mäkynen sekä Manuel Dunkel ovat muutamia artisteja joiden kanssa hän on työskennellyt.

CHRISTMAS JAZZ

Mariah Hortansin ja Mathias Sandbergin levy Christmas Jazz ja viimeisin
julkaisu Another Jazzy Christmas luovat rentouttavan ja jazzahtavan
joulutunnelman. Musiikki esitetään englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi ja
muodostuu sekä Sibeliuksen, Händelin ja Schubertin klassisista
joulusävellyksistä että perinteisistä pohjoismaisista joululauluista ja
englanninkielisistä christmas carolseista. Musiikki on saanut uuden sovituksen jossa on käytetty duon tunnukseksi muodostuneita harmonioita ja melodisia improvisaatioita sekä svengaavia rytmejä.

Christmas Jazz levyllä on mm. Schubertin ”Ave Maria” bossa nova-sovituksena, 1700-luvun klassikko “Kuului laulu enkelten”, Sibeliuksen “Giv mig ej glans, ej guld, ej prakt” jazzahtavissa tunnelmissa, ja Jaska Jokusen piirretystä jouluelokuvasta tuttu “Christmas Time Is Here”.

Duon viimeisellä levyllä Another Jazzy Christmas on mm. Madetojan ”Arkihuolesi kaikki heitä” gospel-versiona, Sibelius-sikermä ”On hanget korkeat nietokset / Finlandia”, Händelin svengaava ”Dotter Sion” sekä Mel Tormén ajaton jouluklassikko ”The Christmas Song”.

Mariah Hortans / M Sandberg Duon 2016 vuoden kiertue oli Suomen kaikkienn aikojen laajin jazzkiertue. Duo tekee tänä vuonna 39-konsertin Christmas JazzkiertueenInarista Helsinkiin.

www.mariahhortans.com/duo