Hiljenny paaston aikaan virsien parissa. Virret on valittu paastonajan pyhien, kirkkokäsikirjan mukaisista suositusvirsistä ja ne ilmestyvät kerran viikossa. Klikkaamalla linkkiä pääset virsikirja.fi sivulle, jossa on nuottikuvallisen virren lisäksi myös taustaa kyseiselle virrelle. Sieltä voit myös kuunnella virren malliksi.

 

AHTITEKSTIT

Hiljaisen viikon jumalanpalveluselämässä voidaan kärsimyshistoria jakaa eri päiville, jolloin voidaan seurata evankeliumeista koottuja ahtitekstejä. Maanantaihin kuuluvat Jeesuksen rukous Getsemanessa, hänen vangitsemisensa ja Pietarin kieltäminen (toinen ahti), tiistaihin Jeesuksen tutkiminen neuvoston, Pilatuksen ja Herodeksen edessä (kolmas ahti) ja keskiviikkoon hänen tuomitsemisensa ja viemisensä Golgatalle (neljäs ahti). Jeesuksen ristinkuolema (viides ahti) ja hautaaminen (kuudes ahti) kuuluvat pitkäänperjantaihin. Ehtoollisen asettaminen, joka sisältyvät ensimmäiseen ahtiin, kuuluu kiirastorstaihin. Ahtitekstit seuraavat rakenteeltaan vuoden 1913 evankeliumikirjaa, ja ne noudattavat vuoden 1992 raamatunkäännöstä.

 

VIIKKO 7 - VIRSI 54; Käykäämme nyt Jerusalemiin

Hiljennymme paastoon. Tutkistelemme omaa elämäämme, sen oikeaa ja väärää, pyydämme anteeksi ja tarkistamme oman elämämme kurssia suhteessa Jumalan tahtoon.

”Käykäämme nyt Jerusalemiin ja yhdessä paastotkaamme ja Jeesusta kärsimystiellänsä nyt nöyrästi seuratkaamme."

https://virsikirja.fi/virsi-54-kaykaamme-nyt-jerusalemiin/

 

VIRSI 305; Jeesus ruokit sanallasi

Jeesus joutui erämaassa paholaisen kiusaamaksi. Hän voitti kiusaajansa vetoamalla aina Jumalan sanaan. Kiusaaja ei jätä rauhaan ketään nykypäivänkään ihmistä, mutta apumme on Kristus, kiusausten voittaja.

3.” Kiusausten heltehessä, valheen hengen vietellessä anna kuulla ääntäsi. Asu, Jeesus, luonani”.

https://virsikirja.fi/virsi-305-jeesus-ruokit-sanallasi/

 

VIRSI 930; Sinun edessäsi painamme päämme

Muista minua! Jeesus paransi sairaita ja antoi syntejä anteeksi, tähän liittyvät rukous ja usko. Mekin voimme rukoillen ja uskoen vastaanottaa Hänen parantavaa voimaansa ja pyytää voimia omaan elämäämme.

”Silti paljoakaan ymmärrä emme, vielä etsimme ja epäilemme. Siksi hiljainen on rukouksemme: Tule tueksi ja turvaksemme”.

https://virsikirja.fi/virsi-930-sinun-edessasi-painamme-paamme/

 

VIRSI 310; Herra Jeesus kun täällä vain kanssamme on 

Jeesus voitti pahan valtoja ja kohdatessaan ja auttaessaan ihmisiä, Hän avasi silmiä Jumalan valolle.

5. ”Siis te Jeesuksen ystävät armoitetut, kaikki uskossa vaeltakaatte. Luja toivonne olkoon, te ahdistetut, vaikka kiusoja, vaivoja saatte.
Teillä auttaja on, apu ahdinkohon tätä tietänne kulkiessanne. Hän on armollinen, hän on uskollinen. Pysykää yhä Jeesuksessanne.”

https://virsikirja.fi/virsi-310-herra-jeesus-kun-taalla-vain-kanssamme-on/

 

VIRSI 954; Lahjoillasi meitä siunaat

Jeesus sanoi, että Hän on elämän leipä. Hän antaa sen, että maailma saisi elää.
Hän antaa lahjansa meille ja opettaa meitä jakamaan omastamme.

”Lahjoillasi meitä siunaat , kaiken annat ajallaan.  Opeta oi Herran meitä omastamme jakamaan."

https://virsikirja.fi/virsi-954-lahjoillasi-meita-siunaat/

 

VIRSI 51;  Kaikki ilon lähteet puhkeavat

Viikon virtemme liittyy Marian ilmestyspäivään, jolloin aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tämä katkaisee paaston ajan iloisuudellaan ja valollaan.

3. ”Herran äidin kanssa tahdon laulaa rakastaen häntä, joka kulki haudan kautta aamun valtakuntaan. Kiitetty olkoon Kristus”.

https://virsikirja.fi/virsi-51-kaikki-ilon-lahteet-puhkeavat/

 

VIRSI 61; Ken tahtoo käydä Herran askelissa

Palmusunnuntaina lähdemme seuraamaan Kristusta hänen viimeiseissä vaiheissaan. Siitä on kärsimyksen ja ristinkuoleman kautta seurannut  Jeesuksen voitto kuolemasta ja meille toivo, joka kantaa meitäkin iankaikkiseen elämään.

2.”Hän kulkee tietä kaiken luomakunnan, Hän kulkee tietä kaiken luomakunnan. Se täytyy loppuun kulkea. Ja elämän se antaa, ja elämän se antaa”.

https://virsikirja.fi/virsi-61-ken-tahtoo-kayda-herran-askelissa/