Kohtuus. Kestävyys. Toivo. Viestipyhiinvaellus 2022

Viestipyhiinvaellus kulkee Pyhän Olavin mannerreittiä pitkin Savonlinnasta Turkuun 26.5.-14.8.2022. Vaellus jatkuu Pyhän Olavin merireittiä pitkin 14.8.2022 kohti saaristoa ja Ahvenanmaata.

Tule mukaan kesän 2022 vaikuttavimpaan vaellustapahtumaan. Voit osallistua yksittäiselle vaellusosuudelle tai liittyä mukaan pidemmäksi aikaa.  Pyhän Olavin reittien kautta se kytkeytyy pohjoismaisiin historiallisiin pyhiinvaellusreitistöihin. Tulemalla mukaan olet osa laajempaa sukupolvien ketjussa kulkevaa kohtuuden kulttuurin liikettä. Olet kohtuuden, kestävyyden ja toivon matkalla.  Vaellus etenee kesän aikana kuuden hiippakunnan alueella, joista jokainen alue järjestää vaelluksen kulun omalla tavallaan. Viestipyhiinvaellus 2022Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Aikataulu:

• Aloitustapahtuma helatorstaina 26.5.2022 Savonlinnan Tuomiokirkossa ja Olavinlinnan maisemissa Riihisaaressa piispa Seppo Häkkisen johdolla

• Perillepääsynjuhla Turun tuomiokirkossa 14.8.2022 klo 10 arkkipiispa Tapio Luoman johdolla

Lammin seurakunnan palvelulupaus Pyhän Olavin mannerreitin viestipyhiinvaellukseen

Huom. Lammin seurakunnan osuus 19. – 20.6. toteutetaan kokonaisuudessaan pyörävaelluksena.

Ilmoittaudu mukaan vaelluksen etapeille välillä 19.6.-27.7. tästä.

Viestin saapuminen Lammille su 19.6.

Viesti saapuu Lammille ja Tampereen hiippakuntaan Mikkelin hiippakunnasta Asikkalasta. Asikkala – Lammi –väli toteutetaan pyörävaelluksena. Viesti otetaan vastaan Lammin ja Hollolan seurakuntien rajalla, Putulan kylässä klo 14. Viestin vaihto tapahtuu rajan tuntumassa olevan Tuloiselan marjatilan pihapiirissä (Lammintie 120, Hämeenkoski) Vaihdon yhteydessä toteutetaan lyhyt rukoushetki. Marjatilalla on mahdollisuus omakustanteisesti nauttia virvokkeita.

Matkaa rajalta Lammin kirkolle on n. 12 km. Puolimatkassa tällä välillä sijaitsee Kaikkien Athosvuoren Pyhien Perintösäätiön luostarikeskus (Panagian puistotie 39A)  Luostarikeskus ottaa vastaan pyhiinvaeltajat n. klo 15 aikaan. Luostarikeskuksen esittelylle ja päiväkahvihetkeen varataan aikaa n. kaksi tuntia. Tämän jälkeen matka jatkuu Lammin kirkolle. Lammin kirkossa (Katariinantie 2, Lammi) vaeltajien on mahdollisuus osallistua musiikkihetkeen ja kirkon esittelyyn klo 18.

Majoittuminen tapahtuu omaehtoisesti Lammin Biologisella asemalla tai Villa Mainiemessä. Molempiin ennakkovaraukset on hoidettava itse.

Yhteystiedot:

Lammin Biologinen asema, Pääjärventie 320, Lammi

Varaukset ja tiedustelut: lammi-info@helsinki.fi / p. 02 941 40733 tai 050 4151728

Villa Mainiemi, Mainiementie, Lammi

Varaukset ja tiedustelut: villamainiemi@gmail.com / p. 040 6712129 Aino Juhola

Ma 20.6. klo 9 toteutetaan rukoushetki Lammin kirkossa.

Viestipyhiinvaellus jatkuu Lammin kirkolta Sankolan kylän ja Tuulosen kauppakeskuksen kautta (Sankolantie – Padasjoentie -  Syrjäntaantie – Pappilantie, yht. 19 km) Syrjäntaakse Tuuloksen seurakuntakeskukseen (Pappilantie 15, Tuulos), jossa Lammin seurakunta klo 12 tarjoaa vaeltajille keittolounaan. Ruokailun jälkeen vaeltajien on mahdollisuus käydä tutustumassa Tuuloksen kirkkoon (Kirkkokuja 27, Tuulos) n. klo 13.30, tavata siellä Tuuloksen keskiaikaisia ja viettää kirkossa rukoushetki. Tuuloksen kirkosta pyhiinvaeltajat pyöräilevät takaisin Syrjäntaakse (käynti Tuuloksen kirkossa yht. 7,5 km). Syrjäntakaa vaeltajien matka jatkuu kohti Tuuloksen alueseurakunnan ja Hauhon seurakunnan rajaa, jossa Hauhon seurakunta ottaa viestikapulan ja pyhiinvaeltajat vastaan n. klo 15.30 – 16. Vaihdon yhteydessä toteutetaan lyhyt rukoushetki.

Matka Syrjäntakaa Hauhon rajalle etenee pitkin reittiä Pappilantie – Pannujärventie - Vanha Kokkilantie –Poutunkankaantie – Poutunjärven risteys, yht. 7 km. Viestikapulan vaihto tapahtuu Poutunjärven risteyksessä.

Oppaina Lammin ja Tuuloksen alueilla toimivat Lammin seurakunnan työntekijöistä diakoniatyöntekijä Jürgen Skaffari ja kirkkoherra Heli Ulvinen. Lisäksi palvelee vapaaehtoisia.

Huoltoautolle kuljettajat löytyvät Lammilta. Huoltoauto on yön Lammin seurakuntatalon pihassa.

Linkkejä ja lisätietoa:

Viestipyhiinvaellus 2022