Lammin seurakunnan rippikouluinfo huoltajille 2021

Yleistä rippikoulusta

Rippikoululeirit pidetään kesällä 2021 seuraavasti

1. Kaunisniemi 1   14.-19.6., konfirmaatio 20.6. (Huomaa leirin ajankohdan siirtyminen!)
  2. Kaunisniemi 2   12.-17.7., konfirmaatio 25.7.
  3. Kaunisniemi 3   19.-24.7., konfirmaatio 1.8.
  • Vallitsevat koronarajoitukset ja -suositukset otamme kaikessa suunnittelussa huomioon.

• Kevään ennakkojakson tehtävät pitää olla suoritettuna rippileirin alkuun mennessä.

• Pakollinen rippikouluviikonloppu 15.-16.5. pidetään todennäköisesti etänä.

• Leirijaksolla rippikoululaiset suorittavat 6 ulkoläksyä.

• Leirin työntekijä soittaa jokaisen nuoren huoltajalle leiriä edeltävällä viikolla.

• Huoltaja saa kirjoittaa anonyymin kirjeen omalle nuorelleen. Lomake kirjeen kirjoittamiseen löytyy lamminseurakunta.fi -> tule mukaan -> rippikoulu -> kirje nuorelle
  • Kirjeet ovat leirillä nuorten nähtävillä.

• Nuoren kummi(t) mukaan konfirmaatioon.

Rippileirin säännöt

Jokainen rippikoululainen saa postissa ennen leiriä:

1. Turvallisuustietolomakkeen -> PALAUTUS ALLEKIRJOITETTUNA LEIRILLE!
  2. Ohjeet turvalliseen rippikoulun lähijaksoon -> PALAUTUS ALLEKIRJOITETTUINA LEIRILLE!
  3. Oman leirin infokirjeen
  4. Laskun rippileiristä
  • Rippileirit ovat savuttomia ja päihteettömiä!

• Energiajuomia ei tuoda leirille!

• Leirille ei tuoda muuta elektroniikkaa kuin puhelin!

• Puhelimet kerätään yöksi säilöön, josta nuoret saavat ne taas aamulla käyttöönsä!

• Leirin ajan olemme ns. LEIRIKUPLASSA, mikä tarkoittaa sitä, että leiriltä ei poistuta välillä mihinkään, vaan leirin terveysturvallisuus nojaa siihen, että leirin ulkopuolisia kontakteja ei leirin aikana tule.

• Jokaisen pitää tuntea olonsa kaikin tavoin turvalliseksi rippileirillä, sen takia sääntöjä on oltava ja niiden noudattamiseen on kaikkien sitouduttava!

Mistä rippileirin päiväohjelma koostuu?

• Päivän ohjelma toteutuu klo 8-23 välillä.

• Ruokailut rytmittävät päivää: aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Mikäli korona vielä vaikuttaa leirin aikaan, saatetaan ruokailuja tehdä väljästi pienemmissä porukoissa.

• Oppitunnit sijoittuvat sekä aamu- että iltapäiville.

• Leirijumalanpalvelukset ja tai hartaushetket kuuluvat jokaiseen päivään.

• Koulutettujen isosten ohjaamat raamikset, leikkimieliset kilpailut ja iltaohjelmat ovat tärkeä osa leiripäivää.

• Iltaisin on aikaa myös saunomiselle ja valvotulle uimiselle, lämpiminä kesäpäivinä vaikka keskellä päivääkin.

• Musiikki ja yhdessä laulaminen kuuluvat leirillä moneen tilanteeseen.

Muistettavaa

• Huoltaja: Käy kirjoittamassa omalle nuorellesi anonyymi viesti Lammin seurakunnan nettisivujen kautta.

• Rippikoulun ennakkotehtävät pitää olla suoritettuna ennen leiriä.

• Seuraile Lammin seurakunnan nettisivujen rippikoulu -sivua, jonne mahdolliset muutokset ja infot päivitetään.

• Rippikoululaisia infotaan ja muistutetaan kevään aikana tekstiviestein joko mahdollisista muutoksista tai tulevasta tapaamisesta (joka voi olla myös etänä).

Ota rohkeasti yhteyttä, jos mitä tahansa kysyttävää on: