Lammin seurakunnan rippikouluinfo huoltajille 2022

Yleistä rippikoulusta

Rippikoululeirit kesällä 2022

1. Kaunisniemi 1   28.6.-3.7., konfirmaatio 10.7.
  2. Kaunisniemi 2   18.-23.7., konfirmaatio 31.7.
  3. Kaunisniemi 3   1.-6.8., konfirmaatio 14.8.
  • Vallitsevat koronasuositukset otamme kaikessa suunnittelussa huomioon.

• Kevään ennakkojakson tehtävät pitää olla suoritettuna rippileirin alkuun mennessä.

• Leirijaksolla rippikoululaiset suorittavat 6 ulkoläksyä.

• Leirin työntekijä soittaa jokaisen nuoren huoltajalle leiriä edeltävällä viikolla.

• Huoltaja saa kirjoittaa anonyymin kirjeen omalle nuorelleen. Lomake kirjeen kirjoittamiseen löytyy lamminseurakunta.fi -> tule mukaan -> rippikoulu -> kirje nuorelle -> Kirjeet ovat leirillä nuorten nähtävillä.
  • Nuoren kummi(t) mukaan konfirmaatioon siunaamaan, konfirmaatioon saa kutsua 10 vierasta/nuori, jotta voimme edelleen pitää huolta sopivasta väljyydestä.

Rippileirin säännöt

Jokainen rippikoululainen saa postissa ennen leiriä:

1. Turvallisuustietolomakkeen -> PALAUTUS ALLEKIRJOITETTUNA LEIRILLE!
  2. Ohjeet turvalliseen rippikoulun lähijaksoon -> PALAUTUS ALLEKIRJOITETTUINA LEIRILLE!
  3. Oman leirin infokirjeen
  4. Laskun rippileiristä
  • Rippileirit ovat savuttomia ja päihteettömiä!

• Energiajuomia ei tuoda leirille!

• Leirille ei tuoda muuta elektroniikkaa kuin puhelin!

• Puhelimet kerätään yöksi säilöön, josta nuoret saavat ne taas aamulla käyttöönsä!

• Majoittuminen tapahtuu 4-6hlön huoneissa, tyttöjen ja poikien käytävät erikseen.

• Jokaisen pitää tuntea olonsa kaikin tavoin turvalliseksi rippileirillä, sen takia sääntöjä on oltava ja niiden noudattamiseen on kaikkien sitouduttava!

Mistä rippileirin päiväohjelma koostuu?

• Päivän ohjelma toteutuu klo 8-23 välillä.

• Ruokailut rytmittävät päivää: aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala. Mikäli korona vielä vaikuttaa leirin aikaan, saatetaan ruokailuja tehdä väljästi pienemmissä porukoissa.

• Oppitunnit sijoittuvat sekä aamu- että iltapäiville.

• Leirijumalanpalvelukset ja tai hartaushetket kuuluvat jokaiseen päivään.

• Koulutettujen isosten ohjaamat raamikset, leikkimieliset kilpailut ja iltaohjelmat ovat tärkeä osa leiripäivää.

• Iltaisin on aikaa myös saunomiselle ja valvotulle uimiselle, lämpiminä kesäpäivinä vaikka keskellä päivääkin.

• Musiikki ja yhdessä laulaminen kuuluvat leirillä moneen tilanteeseen.

Muistettavaa

• Huoltaja: Käy kirjoittamassa omalle nuorellesi anonyymi viesti Lammin seurakunnan nettisivujen kautta.

• Rippikoulun ennakkotehtävät pitää olla suoritettuna ennen leiriä.

• Leirikirje turvallisuuslomakkeineen on tulossa lähiaikoina postissa.

Ota rohkeasti yhteyttä, jos mitä tahansa kysyttävää on: