Yhteisvastuu 2021

OMAN SEURAKUNTAMME YHTEISVASTUUKERÄYKSEEN VOIT LAHJOITTAA MONIN TAVOIN

Lähikeräysten ohella tai sijasta voit antaa lahjasi Yhteisvastuukeräykseen oman seurakuntamme MobilePay-numeroon  66654  tai tekemällä lahjoituksen seurakuntamme nettilahjoitussivulle osoitteessa www.yhteisvastuu.fi/lammi.

Jos lahjoitat pankin kautta, lisää lahjoitukseesi seurakuntamme viitenumero 302371

Yhteisvastuun pankkitilit ovat:

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

KERÄYSLIPPAAT

Lammin kirkkoherranvirasto

Kiitos lahjoituksestasi!

Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR 2020/4355.

LISÄTIEDOT

Jürgen Skaffari, diakoniatyöntekijä

jurgen.skaffari@evl.fi

040 804 9504

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla. Monet vanhukset elävät taloudellisessa ja sosiaalisessa ahdingossa, jota koronaepidemia on vielä korostanut. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä Suomessa ja maailmalla.

Lammilla ja Tuuloksessa ikäihmisten yksinäisyys ja taloudellisen avun tarve on kasvanut. Digikuilu on syventynyt sukupolvien välillä. Kun kaikki on siirtynyt nettiin, ihmiset eivät välttämättä pysty ja osaa käyttää nettipalveluita. Lammin seurakunta yrittää tavoittaa paikallisia ikäihmisiä ja auttaa heitä mahdollisuuksien mukaan. Seurakunta järjestää erilaista kerhotoimintaa, toteuttaa kotikäyntejä sekä tarjoaa pientä taloudellista avustusta.

Lue Yhteisvastuu-lehti 2021 tästä

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa.

Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti.

Tuotonjakoprosentit

Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % käytetään avustustyöhön ja loput keräyksen vaikuttamistoimintaan, viestintään, varainhankintaan sekä keräyksen yleishallintoon. Tiukka seuranta takaa rahan päätymisen niille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Valtakunnalliset keräyskulut muodostuvat keräyksen suunnittelu- ja toteutuskustannuksista. Lisäksi keräysvaroja käytetään kasvatus- ja koulutusaineistoihin, tietoiskuihin sekä mainoskampanjaan. Nämä kustannukset palvelevat sekä varainhankintaa että vaikuttamistoimintaa.

Joka kevät Yhteisvastuun kymmenettuhannet kerääjät kulkevat ovilla ja tapahtumissa keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Korona-aikana lähikeräysten ollessa mahdollisesti katkolla Yhteisvastuulle voi lahjoittaa netin kautta, MobilePayllä, tekstiviesti- tai puhelinlahjoituksena tai perinteisellä pankkisiirrolla.

Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys toimii vähävaraisten vanhusten äänenä Suomessa ja maailman köyhillä katastrofialueilla. Kampanjan aihetunnisteita ovat  #yhteisvastuu2021 #enitenyllättiköyhyys

Tuotonjakoperusteet

Yhteisvastuukeräys perustettiin 50-luvun vaihteessa auttamaan sodan tuhoista ja katovuosista kärsineitä suomalaisia. Kun suomalaisten hyvinvointi ja sosiaaliturva vahvistui ja tietoisuutemme maailman hädästä samaan aikaan kasvoi, on vuodesta 1963 alkaen Yhteisvastuukeräyksellä tuettu myös kansainvälistä diakoniaa. Kumppanina konkreettisen avun perille viemisessä maailmalle on Kirkon Ulkomaanapu.

Inhimillisen hädän arvottaminen on mahdotonta. Yhteisvastuukeräys näkee tärkeäksi tukea avun tarpeessa olevia niin oman seurakunnan alueella kuin Suomessa laajemmin. Samaan aikaan näemme, että tarve kehittyvissä maissa on Suomeen verrattuna niin valtaisa, että nykyinen keräystuoton jakosuhde perusteltu.

Tällä hetkellä tuemme 40 prosentilla tuotosta suomalaisia avun tarvitsijoita, ja 60 prosenttia jakautuu maailman katastrofialueille Kirkon Ulkomaanavun kriisiapuun sekä pitkäkestoisempaan kehitystyöhön. Yhteisvastuusta päättävät tahot punnitsevat jakosuhdetta osana muuta kehitystyötään jatkuvasti samalla tiedostaen, että yhden ainoan oikeudenmukaisen ja kaikille sopivan jakosuhteen määrittely on haasteellista.

Lähde: https://www.yhteisvastuu.fi/